4月12日(日) 昼の部
今日は臼井芳美さんのお誘いで宇都宮の下野農園という素敵なレストランに湯澤さんご夫妻と初めて伺いました。日光宇都宮道路伝いの美しい桜を愛でながらカーナビのおかげで無事に到着。ここで月に一回、料理教室をやっておられる芳美さんと合流。支配人のお話を直接伺うことも出来、このお店が特別なお店であることに納得。まだ、40前の若さで、いろいろなキャリアを積み、地方創生、活性化という大きな目標を持って歩き始めている志の高い方であることを知りました。ビュッフェスタイルで新鮮な野菜サラダの数々から始まり、ポテトを豚肉で包んだテリーヌにクレソンの花を載せた前菜、ダッチオーブンで蒸し煮した那須の豚肉をメインに選び(何とこれには麩入りおすましと五穀米がついていました)、デザートは那須産のフレーバーたっぷりの紅茶ゼリーと柚子のシャーペット。どれもこれも豊かで新鮮な味で何ともありがたい、感謝の気持ちが湧き出る料理でした。舌鼓を打ちながらの4人でのお話も留まる事を知らず、みんな前向きで意欲を持って人生に挑戦されている様子に接し、栄養と意志の力をいただいた日となりました。話が終らなくて二次会を芳美さん宅で。これまたお手製の素晴らしいショートケーキと香りの漂う紅茶が別腹に入ってお話は更に奥深く続き、心躍るおもてなしをいただきました。多謝。
April 12 (Sun) Lunch time
Mr.&Mrs.Yuzawa and I went to join Mrs.Yoshimi Usui who was waiting for us in front of the restaurant named Shimotsuke Nouen in Utsunomiya. The view of all those cherry blossoms along the highway between Nikko and Utsunomiya made us feel happy with their beautiful appearance and this happy feeling made us more excited upon the talk with Yoshimi-san and the manager of the restaurant telling us the story about this restaurant. All the food was so tasty and even appreciative due to the freshness of the local materiel which might have been selected carefully. I especially enjoyed talking with my companies today over such delicious and good quality food. Our talk or chat kept on going until we moved to Yoshimi-san's place 10 minutes drive away from the restaurant for having another delicious home made short cake. I had a wonderful time with them. I was given very rich nutrition both physically and mentally today. Thanks God!
0 件のコメント:
コメントを投稿