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2014年1月8日水曜日

最高のうな重を堪能 The best quality of Unaju(Grilled eel on top of rice in a racquered box)

ある経緯があって宇都宮中心街から一寸入ったところにある鰻専門店に行ったところ、偶然にも夫の高校の同級生ご夫妻とお嫁さんと一緒になった。そのお店は別の同級生の貸店舗ということからその方も同席されて総勢6人で楽しいランチとなった。かば焼きの歴史など話が盛り上がって大変有意義な一時となった。鰻がまことにまろやかで上品な味であり、ぎらぎらしてきつい味ではなくこってりしていないのが素晴らしい。まず蒸してからグリルするとのこと。久し振りの美味しいうな重をいただき、今日はもう夕食は無しという思いでいたのだが・・・

We had a chance to go to the Eel food restaurant in Utsunomiya for lunch today. We happened to encounter there my husband friend from high school with his wife and their daughter in law, so we were six including another friend from the same high school who is the land owner of this restaurant. We had a very good time. We enjoyed talking about the history of grilled eel over Unaju. The eel was very tasty not so strong but mild and high-toned.  As this kind of food is very rich, I decided not to have supper this evening but......

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